in

Anyák napja – Szabó Gyula lánya megható posztot osztott meg

Szabó Gyula lánya, Szabó Zsófi május első vasárnapján tette közé szívszorító gondolatait.

“Anyák napja

Náluk nem csak arról szólt, hogy felköszöntöttük anyát. Édesapával és testvéremmel felkerekedtünk, hogy orgonát szedjünk a közeli utcákban. Miközben sétáltunk, apa beszélgetett velünk, pont úgy, mint a felnőttekkel. Sztorizgatott, faggatott az érzéseinkről, gondolatainkról és mesélt “Panni néni”-ről az Ő édesanyjáról, a nagymamánkról, akit mi már nem ismerhettünk meg. Panni néni, vagyis Susányi Anna Erdélyben született 1889-ben, 99 évvel az unokája, vagyis az én születésem előtt. Érdekesség, hogy épp 100 évvel, dédunokája, Anna születése előtt. :))) Annyit tudok még róla, hogy minden vasárnap templomba járt és kilenc gyermeknek adott életet. A kilencedik az én apukám volt. ” – kezdte a műsorvezető.

“Édesapa ezeken a sétákon( és persze még számtalanszor ) annyi mindent mondott és bizony rossz, hogy oly kevésre emlékszem belőlük, hisz gyerek voltam. Apa mindig is hangsúlyozta, bármennyire is azt érezzük édesanyánknak valamiben nincs igaza, akkor is tiszteljük és szeressük, mert Ő az édesanyánk, Ő adott életet nekünk.
Egyébként mi, Gyuszkóval a testvéremmel nagyon szerencsés gyerekek voltunk. Nem szenvedtünk semmiben hiányt és épp annyira voltak szigorúak a szüleink amennyire kellett. Hol anya, hol pedig apa, de mindig felváltva. Ha valaki megkérdezi tőlem ki volt a szigorúbb, mindig visszakérdezek, attól függ miben!?
Igy utólag visszagondolva azt hiszem, a szüleim lehettek volna kicsit még szigorúbbak :))) ” – folytatta.

Ő volt a “harmadik” anyukám

“Az én édesanyám, szívét-lelkét adta nekünk. Háztartásbeliként (sokszor kérdezték tőlem az iskolában mi az a htb, mert, az van anyukám foglalkozásához írva, én meg mindig kitaláltam valamit :D) megtehette, hogy egyik helyről a másikra vitt minket. Leginkább engem. grin hangulatjel Suli, utána lovaglás, majd este IBS, ott tanított Földessy Margit színjátszást…apropó!
Drága Margit! Róla is több tucat posztot írhatnék, de remélem nem haragszik meg ha “csak” egy bekezdést kap most. Hétfőn volt a születésnapja, Isten éltesse Őt nagyon sokáig! Ő volt a “harmadik” anyukám. Szerintem rajtam kívül majdnem az összes “Margitos” így van ezzel. Margit sok mindenre megtanított, de amit elsőként tudnék mondani, az, az, hogy, hogyan mutassam ki vagy leplezzem az érzéseimet. Azt ami vagyok. Megtanított arra, hogy bármi és bárki lehetek…bármikor.” – tette hozzá a lány.

“Őszintén szeretem és hálás leszek neki mindig!
Visszatérve persze ÉDESANYÁMRA, Ő az aki mindig azt akarta, hogy legyen belőlem VALAKI. Nem emlékszem nagy beszélgetésekre, sem útravalókra, de ha Ő nem taníttat, visz balettozni, úszni, táncolni, karatézni, lovagolni, beszédtanárhoz, énektanárhoz, előadásra, versenyre, Székesfehérvárra az apukámhoz és nem szenteli minden idejét nekem akkor most nem lennék VALAKI és azt hiszem, anya erre a legbüszkébb ami velem kapcsolatos. Persze ami csak velem, hisz ott a testvérem is Gyuszkó, aki ugyanezt elmondhatja.
De ha már ilyen hosszúra sikeredett az írásom és anyák napja van, szeretném Cili mamát is megemlíteni, édesanyám anyukáját. Mama 2000-ben hagyott itt minket, 59 éves volt. Én akkor, 12 évesen az összes fonott karkötőt levágtam a csuklómról (több tucat volt rajtam) és feketébe öltöztem. Ekkor tapasztaltam először a gyászt.” – folytatta.

Ez a nap csakis az Ővék

“Mama volt a második anyám, velünk élt, és tanított meg mindenre. Bár most könnyes a szemem, mégis mosolygok, mert eszembe jut az a titkos dalocska, amin minden egyes közös éneklés után fulladásig kacagtunk:
” Ha az egér nem izél, miből lesz a kisegér, kisangyalom!” grin hangulatjel
Drága Mama! Csodálatos édesanya és nagymama voltál!
Na de túlságosan is elkalandoztam. Számtalan emlék felszakadozik…de ezzel, biztosan nem vagyok egyedül! Ez a nap csakis az Ővék, az ÉDESANYÁKÉ! Azoké , akik nagyon közel, vagy nagyon messze vannak hozzák, vagy azoké már sajnos nem lehetnek közöttünk és nem lehelhetünk csókot az arcukra, elénekelve az a dalt, amivel zárom soraimat. Édesapám a számtalan útravaló közül ezt is “itthagyta” így ezzel kívánok minden édesanyának boldog anyák napját, közöttük legkivált az én anyukámnak! ❤️”

“Nincs senki olyan szép
Nincs senki olyan szép,nincs senki olyan jó,Nincs senki olyan mint az én anyám.Ő fogja a kezem,ő tart,ha elesem,Ő mindenem,mert ő az én anyám.
Ha más valaki bánt,ő sír és megölel,
Istenem,csak ő ne hagyjon el!
Nincs senki olyan szép,nincs senki olyan jó,
Nincs senki olyan mint az én anyám.”

Várjuk a véleményed

Mező Misi a sokkról nyilatkozott: “Ez még mindig bennem van, de…”

A fiatal tehetség így énekli a Piramis örökzöldjét