in

Tizenkét érdekes tény a Valentin-napról

Február 14. a szerelmesek napja. Összeállításunkban a jeles dátumhoz köthető érdekességeket szedtünk csokorba.

1. Japánban ezen a napon a nők csokit adnak a férfiaknak. Az édességgel nem a csak a szerelmüket lepik meg, hanem a férfi családtagjaikat és a munkatársaikat is.

2. Több, mint 140 évvel ezelőtt jelent meg az első Valentin napi csokoládé. Ezt Richard Cadbury készítette 1868-ban.

3. A mindenkori legdrágább Valentin-napi ajándék egy gyémántokkal kirakott elefántcsont készlet, ami 520 ezer dollárjába került egy indiai uralkodónak. 1891. február 14-én lepte meg a vele a kedvesét.

4. Dél-Koreában minden hónap 14-én tartanak egy szerelmesek napját, amikor a romantikázásé a főszerep.

5. Az angol férfiak 75 százaléka Valentin-napon egy virágcsokorral lepi meg a kedvesét.

6. Az 1800-as években az angol-szász területeken a gyerekek felnőttnek öltöztek ezen a napon.

Nyisd fel a szívem

7. Egy walesi népszokás szerint a szerelmesek napján a férfiak faragott fakanalat adnak a kedvesünek, melyre szíves, kulcsos, lakatos motívumok vannak festve. Gyakran díszíti a kanalat egy felirat is, mely a következő: „Nyisd fel a szívem.”

8. A február – és vele a Valentin-nap – a második legnépszerűbb hónap (a december után) a lánykérésre.6. Karácsony után Valentin-napkor küldik szét a világon a legtöbb képeslapot. Ez számokban nagyjából 1 milliárd lapot jelent.

9. Az emberek 3 százaléka ezen a napon a kedvenc kisállatát is megajándékozza egy finom eledellel, játékkal vagy valamilyen ruhadarabbal.

10. Csak Amerikában Valentin-napon körülbelül 110 millió szál rózsát adnak el, aminek 90 százaléka vörös. Igaz, ebbe azok a rózsák is beleszámítanak, amit a magányos nők vesznek, majd küldenek el saját maguknak.

11. Ez a szám azonban még mindig csak arra elég, hogy a nők 36 százaléka kapjon ajándékot, a maradék 64 százalék, pedig üres kézzel marad.

12. Felmérések szerint a legtöbb nő nem a csokoládénak és a virágnak örül legjobban, hanem az olyan tárgyaknak, melyek örök emlékek maradnak, például egy szép, egyedi ékszernek.

Várjuk a véleményed

Komár László: Csókolj meg

Mikor van Valentin-nap 2021? Mutatjuk a választ!