in

Ő volt Jakupcsek Gabriella első férje

A műsorvezető első férje Máté Gábor Kossuth-díjas színész volt.

Jakupcsek Gabriella Máté Gáborral kötött házasságából két felnőtt fia van, de már elváltak. Máté Bálint Mór 1985-ben, Máté Marcell Mór pedig 1988-ban született.

Máté Gábor a Színművészeti Főiskola színész szakán 1980-ban diplomázott, Major Tamás és Székely Gábor tanítványa volt.

A nagy hírű kaposvári Csiky Gergely Színház szerződtette, tevékeny részese a teátrum újraépítésének, a korábbi sikereket is meghaladó művészi munkának.

Egyik főszereplője volt a legendás Marat halála című előadásnak. A Corvin köz hatalmas fotója előtti, a forradalmat sirató jelenet sokak számára a legemlékezetesebb színházi pillanatok egyike.

1981-ben rendezőként is bemutatkozott. 1987-ben szerződött a Budapesti Katona József Színházhoz.

A színház egyik legtöbbet foglalkoztatott művésze, színészként és rendezőként is nagy sikereket arat. Vendégként rendszeresen rendez az Egri Gárdonyi Géza Színházban és a Zsámbéki Színházi és Művészeti Bázison. 1993 óta tanít a Színművészeti Egyetemen. Tanítványaival évente egy alkalommal – Zsámbékon – újra együtt dolgozik. Kedvenc kikapcsolódása jazzlemezek hallgatása.

A „Mi ez a hang – Dzsessztetés” című előadás inspirálója éppen a rajongott műfaj volt.

A 2003-ban oklevelet szerzett 14 fős „legendás Máté-osztály” minden évben elvonul nyári műhelymunkára a zsámbéki rakétabázisra, 2007 óta azért, hogy az Alkal/Máté Színésztrupp égisze alatt egyikük életéből produkciót készítsen. Az utolsó előadást követően sorsolják ki, kiről készül a jövő évi produkció.

2011. február 1-jétől a budapesti Katona József Színház igazgatója, Zsámbéki Gábort váltva a poszton.

Hirdetés
mate_gabor

Várjuk a véleményed

Ez a hölgy Bálint gazda felesége

Aranyos kép! Íme Endrei Judit és gyönyörű lányai