in

Koncz Zsuzsa érdekességet árult el magánéletéről

Koncz Zsuzsa magánéletéről nem szokott beszélni, mint egy interjúban vallotta: “…szerintem az én szerződésem a közönségemmel nem erről szól, hanem a dalaimról és arról, amit a színpadon látnak tőlem”.

Az 1946. március 7-én született Koncz Zsuzsa szülei 1949-ben elköltöztek Füzesabonyba. Édesanyja ápolónő, édesapja tanár, kántor volt. Diáklányként élte meg szülei válását. (Pélyen született Törőcsik Mari is, akinek az édesapja a helyi iskola igazgatója, tehát Koncz Zsuzsa édesapjának felettese volt.) 1950-ben testvéreivel és édesanyjával Budapestre költözött. Az egyik fivére, Koncz András, festőművész lett, a másik fényképész. Szülei ragaszkodtak hozzá, hogy a zene mellett „rendes” szakmája is legyen, így – erős igazságérzete miatt is – választotta a jogi egyetemet.

Első férje Boldizsár Miklós dramaturg volt, akivel 1970. április 3-án kötött házasságot, az esküvőn Illés Lajos volt Koncz Zsuzsa tanúja. Egykor párja volt Mácsai Pál Kossuth-díjas színész.
Koncz Zsuzsa mindig elzárkózott attól, hogy az interjúkban magánéletéről kérdezzék, így erről nem sokat lehet tudni.

 

A Népszabadságnak picit beszélt a magánéletéről

A Népszabadság írójának kérdésére a következőt nyilatkozta:

„Nekem a magánélet a visszavonulás, a nyugalom, a feltöltődés területe, amelyből erőt, energiát nyerek a továbbiakhoz. Ezt szeretném megőrizni a magam számára. Úgy gondolom, ez nem tartozik a nagy nyilvánosságra. Az én közszereplésem a dalokkal kezdődik és azokkal véget is ér.”

Annyit mégis megjegyzett, hogy legkedveltebb kikapcsolódása a síelés, de szeret utazni, koncertre járni, és rengeteget olvas. Szabadidejében megpróbálja behozni a koncertek közben felhalmozódott lemaradásokat, például a családjával, szeretteivel, barátaival kapcsolatos mulasztásokat. Gyereke nincs.

 

Az ATV-ben Rónai Egon műsorvezetőnek 2011 decemberében adott interjúban, arra a kérdésre, hogy a családi életét szándékosan takargatja-e az emberek előtt, Koncz Zsuzsa elmondta, hogy ő alapvetően ilyen jellem, aki állítása szerint még a barátaival is csak a legnagyobb válságok idején beszél a magánéletéről. Emellett volt egy szomorú tapasztalata a bulvársajtóval: látta, hogyan tálalták a tragikus sorsú díva, Dalida öngyilkossági kísérleteit, majd a halálát. Elmondta még, hogy nem ért egyet azokkal a fiatal tehetségekkel, akik kiadják a médiának a legintimebb titkaikat is. Ő erre nem lenne képes, nemcsak a természete miatt, hanem azért sem, mert a hírnévnek vagy a sikeres előadói létnek ez a része őt soha nem érdekelte.

„Az nem zavarja, hogy ennek ellenére mégis tudnak róla dolgokat a rajongói, például azt, hogy nincs gyermeke. Ez szerinte hozzátartozik ahhoz, hogy nagy nyilvánosság előtt dolgozik, és a közönségét egy kicsit ez is érdekli. De arról, hogy mit mond el, és mit nem, ő dönt …

„Egyébként szerintem az én szerződésem a közönségemmel nem erről szól, hanem a dalaimról és arról, amit a színpadon látnak tőlem” – mondta.

„Csak nekik tudok igazán kinyílni: a színpadon, a közönségemnek éneklés közben. Ez nagyon őszinte, és nagyon jólesik, hogy a közönségem ezt értékeli” – árulta el az interjú vége felé az énekesnő.”

Várjuk a véleményed

Wellhello – Retúrjegy

Ady Endre: Láttalak…