in

Harsányi Levente meghatódott – a műsorvezető könnyek közt hallgatta

Harsányi Levente túl engedékeny apának értékeli magát.

A Fiatal Családosok Klubja az édesapákat ünnepelte június harmadik vasárnapján, sztárokkal együtt. Harsányi Levente az eseményen elárulta, nagyon nehéz apának lenni, sokáig nem is érezte magát szülőnek. Ám igazán meghatódott, amikor kisfia, Nándi bevallotta neki, mennyire szereti. Ma már izgalmas apa-fia eseményeket szerveznek együtt.

– Családdal, gyerekekkel, bébiszitterrel és barátokkal nyaraltunk az elmúlt héten Olaszországban. Próbáljuk kihasználni ezt a néhány évet, amíg még kicsik a gyerekek. A fiam kilenc éves lesz, és mintha most született volna. Korábban megígértem neki, hogy elviszem nagy focimeccsekre, és nagyon élvezte. Most már sok közös programot tudunk szervezni. Négy-öt éves korig kicsit hektikus az egész, anya-centrikus ez az időszak. Nehezen tudtam vele közösen időt tölteni, és vannak kevésbé szerethető dolgok apai oldalról nézve. Addig túl kell élni, ki kell bírni. Rendkívül megható érzés, amikor a kisfiam azt mondta álmában, hogy szeretlek, Apa – mosolygott Levente, aki azt is elárulta, milyen szülőnek érzi magát.

Rossz apának tartja magát

– Rossz apa vagyok a szó jó értelmében. Vannak kulcsszavak a gyereknevelésben mint a következetesség, átgondoltság, tervezhetőség, amelyek nálam kiestek. Nem feltétlenül az a jó, amit én folytatok, hogy amit szeretne, megveszek neki. Sokszor elveszítem a fejem, hirtelen haragú és indulatos is vagyok, de aztán rögtön le is csillapodok. A feleségem az a személy, aki tervez, ő a szigorúbb. Amikor viszont felemelem a hangom, akkor csend van, és jó érzés, hogy időnként az apai szigor is jelen van a családban. Viszont gyakorlok folyamatosan, és igyekszem megtalálni a megfelelő összhangot a gyermekeimmel, ami persze nagyon nehéz, hiszen nincs egy fix recept – mesélte a műsorvezető, akit nehezen hatott át a szülői szerep.

– Amikor megszületett a kisfiam, tudatában voltam, hogy szülő vagyok, de egy-másfél év után éreztem igazán, hogy apa vagyok. Aztán kislányom, Lilla Boglárka tett helyre, úgy gondolom, minden apának kell egy lány. Kilenc éve nem aludtam ki magam, hiszen reggelente 5-kor kelek a rádiózás miatt, és nem túl kellemes, amikor éjjel 2-kor még sír a gyermek. Nehéz időszak volt, amikor kicsik voltak a gyermekek. Ma már reggel a feleségem viszi a gyerekeket, délután pedig én hozom el őket, és akkor igazi apás programokat szervezünk: fagyizunk, biciklizünk. Nándival pedig már nagyon sok mindent tudok szervezni, elutazunk együtt, igazi apa-fia programokat szervezünk.

Várjuk a véleményed

A műsorvezető megmutatta: Ez a hölgy Sebestyén Balázs felesége

Cuki fotó! Nagyon édes Csobot Adél és Istenes Bence kisfia