in

Három érdekes tény a Gondolsz-e majd rám megaslágerről

Az Echo együttes az 1960-as évek elején alakult, a magyar könnyűzenei élet egyik meghatározó zenekara. Legismertebb számuk a “Gondolsz-e majd rám?”.

1967 őszén a Hanglemezgyár elkészítette az ECHO sorrendben 3. kétszámos kislemezét (SP-459) Varannai – S. Nagy: „Egy cserép kaktusz” és Varannai – Tamás: „Gondolsz-e majd rám” c. számokkal.

Az ECHO vitathatatlanul legnagyobb slágere a “Gondolj majd rám” már 1967 végén felkerült a slágerlistákra, s több hónapon keresztül ott is maradt. Sőt idővel igazi örökzölddé vált itthon és a környező országokban egyaránt.

Igazi romantikus, szentimentális, simulós dal, ami sok szerelmes fiatal kedvence volt, de talán még ma is az. Nem véletlen, hogy az azóta elmúlt évtizedekben nagyon sokan feldolgozták, s a legtöbb amatőr zenekar ma is műsorán tartja.

A dal megjelent Romániában is egy négy számos kislemezen, némileg más hangszerelésben, már egy évvel a magyarországi megjelenés előtt.

Még jelenleg is gyakran szerepel a rádiók kívánságműsoraiban. 1967-ben a „Magyar Ifjúság” c. lap olvasóinak év végi országos szavazásán a zenekarok rangsorában az 5. helyre került az ECHO.


Népszerű feldolgozások

  • Soltész Rezső énekes 1982-ben megjelent első nagylemezén megtalálható a Varannai – Tamás: „Gondolsz-e majd rám?” feldolgozása, és az 1991-ben megjelent a „Best of Soltész” lemezen is.
  • A Dolly Roll együttes 1991-es lemezén a régi magyar slágerek feldolgozásai között szerepelt a „Gondolsz-e majd rám?”.
  • Az újvidéki (akkor Jugoszlávia) „Sógorock” együttes 1986-os lemezén is szerepel a „Gondolsz-e majd rám?” feldolgozása.
Várjuk a véleményed

Csukás István így mesélt a megható pillanatról: “A feleségem végigsírta”

Wellhello – Oldalzseb