in

Érdekességek Bálint György házasságairól

Bálint György 70 évvel ezelőtt kötötte az első házasságát, ebből a kapcsolatból született a fia is. Nagy volt a szerelem, de túl fiatalok voltak, hogy ez elég is legyen egy hosszan tartó, jól működő házassághoz.

Elváltak, de pár év múlva mégis rájöttek, nem tudnak egymás nélkül élni, ismét összeházasodtak. Mint sejteni lehet, mégsem lett hosszútávú a másodszori fellángolás sem. Az első asszonyt két esküvővel Edit követte, aki Alzheimer-kóros lett. A halála nagyon megviselte Bálint gazdát, aki azt hitte, többé nem is lesz szerelmes. – áll a Bors összeállításában.

Sehogy sem találta a helyét a világban, hosszan gyászolt, s ebben az időszakban hozta össze a sors Antóniával, aki 27 évvel fiatalabb Bálint Györgynél. Elvált asszonyként két gyereket nevelt, a Mezőgazdasági Kiadó felelős szerkesztője volt, Bálint gazda több könyvét is ő gondozta.

A gazdának három házassága volt

“Három házasságom volt, de négyszer álltam az anyakönyvvezető előtt, mert az első feleségemet kétszer vettem el.”  – mondta a kertész

Hogyhogy? – kérdezte Szily Nóra

Hát úgy, hogy együtt éltünk hat-nyolc évig, és akkor elváltunk, mert úgy éreztük, hogy nem megy tovább a dolog. Két vagy három évig külön éltünk, majd újra összeházasodtunk. Aztán újra elváltunk. Kiváló asszony volt, művelt, okos – csak épp nem tudtunk együtt élni. Talán nem volt azonos a sebességváltónk. Nem sokkal később aztán találtam egy elvált asszonyt, akivel 35 évig nagyon békés, nyugodt házasságban éltünk. Aztán megbetegedett. Nagyon nehéz hét év volt – majd elment. Akkor kerültünk össze Antóniával, akivel már régóta ismerjük egymást. A könyveim jelentős részét ő szerkesztette. Egyszer Bábolnán találkoztunk, és nagy bátorságot véve megkérdeztem tőle, hogy házas-e. Azt mondta, hogy nem, de nincs egyedül. Felvetettem, hogy volna-e kedve eljönni velem néha egy koncertre, operába vagy színházba, és azt válaszolta, hogy igen. Így kezdődött. Ennek is már 15 éve.

Nagy a korkülönbség, de…

“– Kezdetben tartottam a köztünk lévő 27 év korkülönbségtől, Récsey Antónia ráadásul csak egy fél évvel idősebb a fiamnál, de végül nem igazolódtak be a félelmeim. Tökéletes társam lett” – mondta a gazda, akit mindig óv felesége.

“A feleségem gyakran óv, kéri, ne dolgozzam annyit. Hiába. Én ezt nem tudom szabályozni. Este, mikor lefekszem, mindig számot vetek magammal: mit csináltam aznap jól és mit rosszul.”

Várjuk a véleményed

Jó hír a Tinder a felhasználóinak

Fotó! Ő volt Nagy Feró első felesége