in

Déri János fia apjáról nyilatkozott: “Kicsit neheztelek édesapámra”

Déri János televíziós szerkesztő-riporter 41 évesen hunyt el . Szervezete hosszan tartó, súlyos rákbetegség után adta fel a küzdelmet. Három gyermeket hagyott félárván. Egyikük, Déri Balázs apja nyomdokaiba lépve a médiában dolgozik. Vele beszélgettek 2013-ban édesapjáról.

– Apám halálának napján Olaszországban voltam. NBI-es kosárlabdázó voltam 16 évesen. Így jutottam ki Padovába. Én ugyan nem szerettem volna otthon hagyni az akkor már súlyosan beteg apámat, de ő rábeszélt. Hazatértemkor megláttam a nagybátyám autóját a házunk előtt. Ebből már tudtam, baj van – emlékszik vissza a népszerű riporter fia.

Déri János egész életében rengeteget dolgozott, de kevéssel halála elõtt rájött: a család többet ér a szakmai sikereknél. Meglehet, házasságát is az állandó távollét futtatta zátonyra. Az sem mentette meg, hogy mindig a család boldogulását tartotta szem előtt. Tudta, hogy a magas életszínvonalat csak sok munkával lehet elérni.

– Kicsit neheztelek édesapámra, mert nem tölthetett velem elég időt. Túlzás lenne a szó pejoratív értelmében vasárnapi apukának nevezni, de tény, hogy miután hároméves koromban elváltak a szüleim, lényegesen kevesebbet láttam apámat. Volt, hogy három hétig nem tudtunk találkozni, de aztán bepótoltuk – mondja Déri Balázs, akinek nem adatott meg, hogy a kamaszkorban szokásos kérdéseket az apjával beszélje meg.

Déri János ennek ellenére része volt gyermekei életének, és lelkileg is gondoskodott róluk. Mivel a különköltözés után is baráti maradt kapcsolata a feleségével, rendszeresek voltak a közös ebédek. Gyakran vidéki haknikra is magával vitte Balázst.

Várjuk a véleményed
Programok szerelmeseknek - ingyenes múzeumok 2018. augusztus 20-án

Programok szerelmeseknek – ingyenes múzeumok 2018. augusztus 20-án

Cserpes Laura X Children of Distance – Minden más